Videogallery

musictherapy3406

 

Photogallery

stirixte mas

 

Δωρεές

left donation

 

Νέα

Συμμετοχή στο OPEN DOOR RUN

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή σε συνεργασία με το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, διοργανώνουν αγώνα δρόμου με κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς όλα τα έσοδα από το κόστος συμμετοχής θα διατεθούν για τη θεμελίωση της νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ενηλίκων με εγκεφαλική παράλυση.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 10 και 5 χιλιομέτρων για τους ενήλικες και 1 χιλιομέτρου για τα παιδιά.

Μέγας χορηγός της διοργάνωσης είναι η κορυφαία αθλητική εταιρεία adidas.

Την τεχνική επιμέλεια της διοργάνωσης έχει αναλάβει η εταιρεία ALL ABOUT RUNNING.

Για πληροφορίες/εγγραφές OPEN DOOR RUN 

Screen Shot 2019-09-25 at 16.44.46

Εκδήλωση για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή

IMG 2554

Πρόσκληση εθελοντών για τα προγράμματα μουσικής και χορού

Είχες ποτέ την επιθυμία να χορέψεις, να τραγουδήσεις, να παίξεις ένα μουσικό όργανο; Θα ήθελες να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου σε κάποιο ή σε όλα από αυτά;

Η Ομάδα Μουσικής, η Ομάδα Χορού και η Χορωδία της Πόρτας Ανοιχτής αναζητούν εθελοντές για τα προγράμματα τους. Τα προγράμματα υλοποιούνται κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 11.00-14.00 και έχουν στόχο να προάγουν την τέχνη για όλους.

Εμείς σε θέλουμε μαζί μας! Έλα να τραγουδήσεις και να χορέψεις με τα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Σοφία Τσανάκα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ολοκλήρωση ομαδικής συμμετοχής στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Οι συμμετοχές της ομάδας flying high στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ολοκληρώθηκαν. Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες και το χορηγό μας Rehab Care για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που μας έδειξαν.

Σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για τα τεχνικά θέματα του αγώνα. Μέχρι τότε, ευχόμαστε σε όλους καλή προετοιμασία.

flying high 3

Ακύρωση Συναυλίας

Το ελληνικό πεντάγραμμο έχασε σήμερα έναν μεγάλο ερμηνευτή και τραγουδοποιό, τον αγαπημένο μας Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συνεργάτες του. Οι μελωδίες του πάντα θα μας συντροφεύουν.

Η προγραμματισμένη φιλανθρωπική συναυλία της Ένωσης, στο Ηρώδειο, για αύριο 10 Σεπτεμβρίου, τα έσοδα της οποίας θα ενίσχυαν το πρόγραμμα σίτισης άπορων παιδιών, ακυρώνεται.

Εντός δύο εβδομάδων (από την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου) μπορείτε να εξαργυρώσετε τα εισιτήριά σας ή να τα δωρίσετε στην Ένωση συνδράμοντας το έργο της.

Περισσότερες λεπτομέρειες➽ http://bit.ly/2lHc79J

article big LAVRENTIS

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας-Νίκος Πορτοκάλογλου - Μαζί για το Παιδί

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου συναντιούνται στη σκηνή του Ηρωδείου, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στις 21.00 και μας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι με σκοπό τη στήριξη των 30.000 παιδιών που αγκαλιάζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

 

mazigiatopaidi Afisa MaxairPortok

 

Τιμές εισιτηρίων:

• Διακεκριμένη: 70€

• Α’ Ζώνη: 50€

• Β’ Ζώνη: 30€

• Άνω Διάζωμα: 20€

• Φοιτητικά εισιτήρια: 15€ (Τα φοιτητικά εισιτήρια διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό στο άνω διάζωμα)

Σημεία προπώλησης:

Ticket Services

• Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Δευτ. – Παρ. 10.00-18.00 & Σάββατο (10.00-14.00)

• Τηλεφωνικά στο 210-7234567 με χρέωση πιστωτικής κάρτας (Δευτ. – Παρ. 10.00-18.00 & Σάββατο 10.00-14.00)

• Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας ΕΔΩ

Public

Καταστήματα Public ή ηλεκτρονικά ΕΔΩ 

Περισσότερα...

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ-ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το ειδικώς αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό σωματείο με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ/ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» που εδρεύει στην Αργυρούπολη Αττικής επί της οδού Μαρίνου Γερουλάνου 117, γνωστοποιεί ότι προσφέρει για εκποίηση, με δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που θα διενεργηθεί στα γραφεία του (Μ. Γερουλάνου 117 – Αργυρούπολη) στις 18/7/2019 και ώρα 13.00 μ.μ.,

Ένα διαμέρισμα Ισογείου, που βρίσκεται στο Δήμο Αθηναίων Αττικής και επί της Βας. Σοφίας 55, εμβαδού 154 m2, μετά των παραστημάτων και παρακολουθημάτων αυτού, την υπ΄αρ. (3) Αποθήκη ημιυπογείου επιφανείας (5) τ.μ και δύο (2) δωματίων υπό στοιχείων Α και Β επιφανείας (16) και (14) τ.μ

Το ανωτέρω ακίνητο περιήλθε στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή εκ κληρονομιάς της αποβιωσάσης την 1/7/1983 Αύρας Ταμπακοπούλου του Παναγιώτη.

Τιμή πρώτης προσφοράς 500.000,00 €.

Εγγύηση συμμετοχής το 1/20 της τιμής πρώτης προσφοράς

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν έγγραφες προσφορές από 2/7/2019 έως 17/7/2019.

Λεπτομερή διακήρυξη της δημοπρασίας με τους όρους αυτής μπορούν να παραλάβουν oι ενδιαφερόμενοι από τα γραφεία της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή (Μ. Γερουλάνου 117 – Αργυρούπολη τηλ. 210 9622290 κα Σεφερλή)

Για την

Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή

Δάφνη Οικονόμου

Πρόεδρος Δ.Σ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ-ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το ειδικώς αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό σωματείο με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ/ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» που εδρεύει στην Αργυρούπολη Αττικής επί της οδού Μαρίνου Γερουλάνου 117, γνωστοποιεί ότι προσφέρει για εκποίηση, με δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που θα διενεργηθεί στα γραφεία του (Μ. Γερουλάνου 117 – Αργυρούπολη) στις 18/7/2019 και ώρα 13.00 μ.μ.,

Ένα διαμέρισμα Ισογείου , που βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο Αττικής και επί της οδού Αμφιτρίτης 16, εμβαδού 72 m2.

Το ανωτέρω ακίνητο περιήλθε στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή εκ κληρονομιάς του αποβιώσαντος Γεωργίου Παλιγγίνη του Στυλιανού την 6/11/2006 και της αποβιωσάσης Μαργαρίτας Παλιγγίνη συζ. Γεωργίου το γένος Κώστα την 12/10/1998

Τιμή πρώτης προσφοράς 100.000,00 €.

Εγγύηση συμμετοχής το 1/20 της τιμής πρώτης προσφοράς

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν έγγραφες προσφορές από 2/7/2019 έως 17/7/2019.

Λεπτομερή διακήρυξη της δημοπρασίας με τους όρους αυτής μπορούν να παραλάβουν oι ενδιαφερόμενοι από τα γραφεία της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή (Μ. Γερουλάνου 117 – Αργυρούπολη τηλ. 210 9622290 κα Σεφερλή)

Για την

Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή

Δάφνη Οικονόμου

Πρόεδρος Δ.Σ

Κύκλος Εκπαιδεύσεων για γονείς και φροντιστές ατόμων με εγκεφαλική παράλυση

Το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, σε συνέχεια του Κύκλου Εκπαιδεύσεων για γονείς και φροντιστές ατόμων με εγκεφαλική παράλυση, διοργανώνει τη δεύτερη εκπαίδευση με θέμα "Διαχείριση διαταραχών σίτισης και κατάποσης σε άτομα με εγκεφαλική παράλυση" την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019.

Δείτε την ενημέρωση

Δείτε το πρόγραμμα

Δείτε την αίτηση συμμετοχής

 

Ομαδική Συμμετοχή στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

flying high 3

 Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή με την ομάδα «flying high» συνεχίζει τη συμμετοχή της και στον 37o «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΑΣ. Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ» στις 9 & 10 Νοεμβρίου 2019!

Στόχος μας και πάλι είναι να αναδείξουμε τα οφέλη και τη χαρά της άθλησης μέσα από μία ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ και να κινητοποιήσουμε όλους τους φίλους μας ως προς τις απέραντες δυνατότητες των συνανθρώπων μας με κινητική αναπηρία.

Σας προσκαλούμε έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2019 να δηλώσετε συμμετοχή στην ομάδα «flying high» μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να βοηθήσετε τα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής!

Δείτε αναλυτικά τα επίπεδα συμμετοχής: 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΒΑΣΙΚΟ *

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ *

Μαραθώνιος Δρόμος (Κυριακή πρωί)

(γεννημένοι/ες τουλάχιστον το 2001 και μεγαλύτεροι)

30 €

(5 συμμετοχές)

45 €

(5 συμμετοχές)

     

Αγώνας Δρόμου 10 χλμ (Σάββατο απόγευμα)                   

(γεννημένοι/ες τουλάχιστον το 2007 και μεγαλύτεροι)

23 €

(10 συμμετοχές)

38 €

(10 συμμετοχές)

     

Αγώνας Δρόμου 5 χλμ (Κυριακή πρωί) (γεννημένοι/ες τουλάχιστον το 2007 και μεγαλύτεροι)

17 €

(30 συμμετοχές)

32 €

    (30   συμμετοχές)

* 5 € από την κάθε συμμετοχή θα διατεθούν για το έργο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή. Αν επιθυμείτε μπορείτε να συνεισφέρετε οποιοδήποτε επιπλέον ποσό.

 

Πληροφορίες: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ/ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ

Τηλ. 210-9622290 (εσωτερικό 107 Ελένη Ναζίρη) ή αποστολή ερωτήματος στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

Χορηγός: 30d6fb 00186872cf224861a5a27eab19845fd2

 

Περισσότερα...

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕ.Δι.Βι.Μ. 2) / Βασικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Halliwick 2019

Το πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕ.Δι.Βι.Μ. 2) της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών /Πόρτα Ανοιχτή συνεχίζει τη συνεργασία με το Ελληνικό Σωματείο HalliwickTherapy, για την διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων που στοχεύουν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στις 7, 8, 9 και 10 Ιουνίου 2019 θα συνδιοργανωθεί στους χώρους της Πόρτας Ανοιχτής (πισίνα και αίθουσες διδασκαλίας Κε.Δι.Βι.Μ.) Βασικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Halliwick (Basic Foundation Halliwick Course). Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του International Halliwick Association (IHA).

Για περισσότερες πληροφορίες για τη μέθοδο Halliwick και το σεμινάριο δείτε στο https://www.facebook.com/halliwickinGreece/ και στο www.halliwick.org.gr

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ENCARDIA ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ

aaaaaaaa

Περισσότερα...

Πρόσκληση πρόχειρου διαγωνισμού για προμήθεια ειδικού ποδήλατου παθητικής και ενεργητικής κινητοποίησης άνω και κάτω άκρων σώματος για άτομα με κινητική αναπηρία (Αρ. πρωτ. 150/4.4.2019)

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή προκηρύσσει πρόσκληση ενδιαφέροντος για προμήθεια ειδικού ποδήλατου παθητικής και ενεργητικής κινητοποίησης άνω και κάτω άκρων σώματος για άτομα με κινητική αναπηρία.

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: 23 Απριλίου 2019, ώρα 14.00

Δείτε την πρόσκληση

ΟΤΑΝ Ο ΒΑΓΚΝΕΡ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου από 11 Απριλίου στους κινηματογράφους

 2636851

 Δείτε το trailer εδώ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΑΘΗΝΑ (Δαναός) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΟΛΟΣ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΠΑΤΡΑ - ΑΜΑΛΙΑΔΑ

 

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου και έχοντας αποσπάσει το βραβείο Κριτικών Κινηματογράφου Fipresci στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το πρωτότυπο και γεμάτο χιούμορ ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου, ετοιμάζεται για την προβολή του στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η αθηναϊκή πρεμιέρα θα γίνει στις 11 Απριλίου στον κινηματογράφο Δαναό, παρουσία της σκηνοθέτιδας και των πρωταγωνιστών της ταινίας.

Περισσότερα...

Πρόσκληση πρόχειρου διαγωνισμού προμήθειας και εγκατάστασης διπλής γυάλινης εσωτερικής θύρας, αυτόματα ανοιγόμενης, σε αντικατάσταση υπάρχουσας θύρας στον προθάλαμο (lobby) εισόδου στην Πόρτα Ανοιχτή (Αρ. Πρωτ. 149/2.4.2019)

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή προκηρύσσει πρόσκληση ενδιαφέροντος για προμήθεια και εγκατάσταση διπλής γυάλινης εσωτερικής θύρας, αυτόματα ανοιγόμενης, σε αντικατάσταση υπάρχουσας θύρας στον προθάλαμο (lobby) εισόδου στην Πόρτα Ανοιχτή (Μ. Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη)

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: 22 Απριλίου 2019, ώρα 14.00

Δείτε την πρόσκληση

Πρόσκληση πρόχειρου διαγωνισμού προμήθειας εξωτερικού αναβατορίου (Αρ. Πρωτ. 138/29.3.2019)

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή προκηρύσσει πρόσκληση ενδιαφέροντος για προμήθεια εξωτερικού αναβατορίου για άτομα με κινητική αναπηρία.

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: 17 Απριλίου 2019, ώρα 14:00

Δείτε την πρόσκληση

Ανοιξιάτικη Εορταγορά 2019

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΑΓΟΡΑ 2019

Πρόσκληση εθελοντών για το 3ο No Finish Line Athens!

Ελπίζοντας στη βοήθεια σας, σας ενημερώνουμε ότι οι διοργανωτές του φιλανθρωπικού αγώνα NO FINISH LINE, που διεξάγεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 10 έως τις 14 Απριλίου 2019, αναζητούν εθελοντές για να καλύψουν τις διάφορες ανάγκες του αγώνα.

Δείτε τις γενικές πληροφορίες και την αίτηση του εθελοντή.

Σας παρακαλούμε να προωθήσετε την πληροφορία αυτή σε φίλους και γνωστούς σας, μέλη των οικογενειών σας ή του χώρου εργασίας σας ώστε να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 29 Μαρτίου2019.

Σας ευχαριστούμε!!!

Πρόσκληση ανοιχτού διαγωνισμού προμήθειας λεωφορείου (Αρ. Πρωτ. 121/21-3-2019)

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή προκηρύσσει πρόσκληση ενδιαφέροντος για προμήθεια ενός λεωφορείου 16 θέσεων (10 θέσεων, 4 αναπηρικών αμαξιδίων, θέση οδηγού και θέση συνοδηγού), ειδικά διαμορφωμένου για μεταφορά ατόμων με εγκεφαλική παράλυση (κινητική αναπηρία).

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ:  19 Απριλίου 2019, ώρα 14:00

Δείτε την πρόσκληση

Κύκλος εκπαιδεύσεων για γονείς και φροντιστές ατόμων με εγκεφαλική παράλυση

Το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή διοργανώνει, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Πόρτας Ανοιχτής*, Κύκλο Εκπαιδεύσεων για γονείς και φροντιστές ατόμων με εγκεφαλική παράλυση, με σκοπό την εκμάθηση, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, τεχνικών και μεθόδων, που θα τους βοηθήσουν στην καθημερινή φροντίδα των παιδιών.

Ο Κύκλος Εκπαιδεύσεων ξεκινάει την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 και ώρα 10.30 π.μ. με πρώτο θέμα «Συμβουλές για την πρόληψη και αποκατάσταση μυοσκελετικών προβλημάτων που προκύπτουν από τις δραστηριότητες καθημερινής ζωής», με κεντρική εισηγήτρια την κυρίαΚυριακή Κεραμιώτου (Εργοθεραπεύτρια, M.Sc. Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ) και εκπαιδευτές για την πρακτική άσκηση τους εργοθεραπευτές της Πόρτας Ανοιχτής.

Είσοδος ελεύθερη

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως τις 6/3/2019

Θα ακολουθήσει έγκαιρη ενημέρωση για επόμενες εκπαιδεύσεις.

* Μ. Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη (πλησίον στάσης μετρό Αργυρούπολη), 210-9622290

Ο Κύκλος Εκπαιδεύσεων πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης

«ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ-ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» (MIS 5002420)

           111111111111111   111111111111111 222222222222222

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δείτε την αίτηση συμμετοχής

Δείτε το πρόγραμμα

Συμμετοχή στον Αγώνα "NO FINISH LINE" 2019

Σας ενημερώνουμε ότι ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός μαραθώνιος αγώνας του κόσμου, το “NO FINISH LINE”, διεξάγεται για 3η συνεχή χρονιά στην Αθήνα από την Τετάρτη10 Απριλίου, ώρα 19.00 έωςτην Κυριακή 14 Απριλίου 2019, ώρα 13.00, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο “NO FINISH LINE” μπορούμε να περπατήσουμε ή να τρέξουμε όση ώρα θέλουμε, όποια στιγμή της ημέρας ή της νύχτας θέλουμε, για όσες φορές και όποιες ημέρες θέλουμε, με όποιο τρόπο και ρυθμό θέλουμε, μέσα στην κυκλική διαδρομή 1.000μ. γύρω από το Κανάλι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Με αυτόν τον τρόπο τα χιλιόμετρα μας μετατρέπονται σε χρήματα από δωρητές (μισό ευρώ ανά χιλιόμετρο) για να στηριχθεί το έργο της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί”, στο οποίο είναι μέλος η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ανεξαιρέτως και ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικής κατάστασης, από μικρούς 1 έτους έως μεγάλους 101 ετών! Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 7,00 € ανά άτομο και περιλαμβάνει το chip καταμέτρησης και αναμνηστικό μπλουζάκι.

Περισσότερες πληροφορίες για το αγώνα μπορείτε να βρείτε στο www.nflathens.com

Σας προσκαλούμε όλους να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια και να περπατήσετε ή να τρέξετε με την οικογένεια σας και τους φίλους σας. Δηλώστε συμμετοχή μέχρι την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019.

Πληροφορίες: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ/ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ

Τηλ. 210-9622290 (εσωτερικό 107 Ελένη Ναζίρη) ή αποστολή ερωτήματος στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

ALPHA BANK: 119-00-2002-009134               ΙΒΑΝ: GR 920 140 1190 1190 0200 2009 134

EUROBANK: 0026.0019.54.0200627340       ΙΒΑΝ:  GR 450 2600 1900 0054 0200 627340

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ

Ονοματεπώνυμο – NO FINISH LINE (να συμπληρωθούν υποχρεωτικά)

Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα για την κατάθεση σας, είτε τηλεφωνικά (Μαρίνα Σεφερλή, 210-9622290, εσωτ. 314), είτε ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ

Διεύθυνση: Μαρίνου Γερουλάνου 117, 16452, Αργυρούπολη (πλησίον μετρό στάση Αργυρούπολη)

Ώρες: 09.00 π.μ. – 15.00 μ.μ. (Μαρίνα Σεφερλή)

ONLINE ΠΛΗΡΩΜΗ (με πιστωτική/χρεωστική κάρτα)

Συνδεθείτε στο https://www.eps-ath.gr/el/component/flexpayments/ και προσθέστε δίπλα στο όνομα σας τη λέξη NO FINISH LINE 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλοι οι δρομείς θα λάβουν e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής τους μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες, στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει. Ακολούθως, για να ολοκληρωθεί η συμμετοχή τους, θα πρέπει να προβούν στην καταβολή του κόστους συμμετοχής το αργότερο σε τρεις (3) ημερολογιακές ημέρες.

Αιτήσεις για νέες εντάξεις σχολικής χρονιάς 2019-2020

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή δέχεται αιτήσεις για ένταξη νηπίων, παιδιών και ενηλίκων με εγκεφαλική παράλυση στα ακόλουθα προγράμματά της, για την σχολική χρονιά 2019-2020:

Α) ΝΗΠΙΑ/ΠΑΙΔΙΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Κριτήρια ένταξης: Νήπια ηλικίας 3,5 - 6 ετών με έως και μετρίου βαθμού κινητικές δυσκολίες & κανονική έως και οριακή νοημοσύνη.

ΟΜΑΔΑ ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

Κριτήρια ένταξης: Παιδιά ηλικίας 6 – 9 ετών με έως και σοβαρού βαθμού κινητικές δυσκολίες & έως και μετρίου βαθμού νοητική υστέρηση.

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Κριτήρια ένταξης: Παιδιά ηλικίας 6 – 8 ετών με έως και μετρίου βαθμού κινητικές δυσκολίες & με κανονική έως και ελαφρά νοητική υστέρηση.

Β) ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Κριτήρια ένταξης: Ενήλικες άνω των 20 ετών με καλή λειτουργικότητα άνω άκρων & κανονική νοημοσύνη ή ελαφρά νοητική υστέρηση.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΈΝΤΑΞΗΣ

Οι διαδικασίες ένταξης που θα ακολουθηθούν είναι οι εξής:

* Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών δέχεται αιτήσεις υποψηφίων για ένταξη στα προγράμματά της καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

* Με στόχο την κάλυψη κενών θέσεων, οι αξιολογήσεις για το σχολικό έτος 2019-2020 θα ξεκινήσουν από 1η Μαρτίου 2019.

ΠΟΡΕΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Η Ομάδα Αξιολόγησης της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών αξιολογεί κατά περίπτωση τους υποψήφιους προς ένταξη.

Η πορεία αξιολόγησης είναι η εξής:

α. Ο ενδιαφερόμενος γονέας/κηδεμόνας παραλαμβάνει, συμπληρώνει και καταθέτει «Αίτηση Ένταξης στα Προγράμματα» στην Γραμματεία Υπηρεσιών (κα Νατάσσα Ανδρεάδη, τηλ: 210-96.222.90, εσωτ. 212). Την αίτηση συνοδεύει υποχρεωτικάΙατρική γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο που βεβαιώνει ότι το παιδί ή ο ενήλικας πάσχει από εγκεφαλική παράλυση.

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών δεν δέχεται παιδιά - ενήλικες με σύνδρομα, εξελικτικές νόσους και διαταραχές συμπεριφοράς.

Αντίγραφα εκθέσεων ιατρικού ιστορικού από Δημόσιο ή Ιδιωτικό Νοσοκομείο και κοινωνικού ιστορικού, ψυχολογικών εξετάσεων, ή άλλων εξετάσεων του παιδιού ή του ενήλικα από προηγούμενα πλαίσια είναι βοηθητικά στην διαδικασία αξιολόγησης.

β. Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις δίνεται ραντεβού για αξιολόγηση.

Ο γονέας / κηδεμόνας προσέρχεται στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών με το παιδί/ενήλικα που αξιολογείται από:

 • Ιατρό Νευρολόγο/ Παιδονευρολόγο
 • Κοινωνικό Λειτουργό
 • Ψυχολόγο
 • Υπεύθυνο Τμήματος

Στην φάση αυτή πρέπει να προσκομισθούν από το γονέα/κηδεμόνα το βιβλιάριο υγείας και εργαστηριακοί έλεγχο που έχουν προηγηθεί (μαγνητική τομογραφία, αξονική τομογραφία, εμβόλια, φαρμακευτική αγωγή κλπ).

Οι τελικές απαντήσεις (θετικές ή αρνητικές) δίνονται στο γονέα μέχρι τις 15 Ιουνίου. Εφόσον αποφασιστεί η ένταξη του παιδιού ή του ενήλικα σε πρόγραμμα της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών θα αρχίσει να παρακολουθεί το πρόγραμμα στο οποίο έχει ενταχθεί τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ομαδική Συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας 2019

flying high 3

 

Μετά την πρώτη μεγάλη επιτυχημένη συμμετοχή της Ομάδας Flying High στον ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 2018, συνεχίζουμε με την συμμετοχή στο πρώτο μεγάλο δρομικό γεγονός της χρονιάς, τον ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 2019, που διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 στο κέντρο της Αθήνας (δείτε το link για περισσότερες πληροφορίες).

Σας προσκαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στην Ομάδα Flying High μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να βοηθήσετε τα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής!

Δείτε αναλυτικά τα επίπεδα συμμετοχής: 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΒΑΣΙΚΟ *

Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου 21 χλμ.

(γεννημένοι/ες τουλάχιστον το 2001 και μεγαλύτεροι)

15 €

Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.

(γεννημένοι/ες τουλάχιστον το 2007και μεγαλύτεροι)

10 €

Αγώνας Δρόμου 3 χλμ.

(γεννημένοι/ες τουλάχιστον το 2009 και μεγαλύτεροι)

5 €

* Εάν επιθυμείτε μπορείτε να ενισχύσετε το έργο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή με οποιοδήποτε επιπλέον ποσό.

 

Βασικό Επίπεδο Εγγραφής

Το Βασικό Επίπεδο Εγγραφής περιλαμβάνει:

• Αριθμός Συμμετοχής με ενσωματωμένο chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης

• Οnline ανακοίνωση αποτελεσμάτων

• Υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του αγώνα (σταθμοί υποστήριξης, ιατρικές υπηρεσίες, κλπ)

• Μετάλλιο Τερματισμού

• Πιστοποιητικό Συμμετοχής με χρόνους τερματισμού (μετά την ανακοίνωση των Επίσημων Αποτελεσμάτων)

 

Πληροφορίες: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ/ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ

Τηλ. 210-9622290 (εσωτερικό 107 Ελένη Ναζίρη) ή αποστολή ερωτήματος στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

ALPHA BANK: 119-00-2002-009134               ΙΒΑΝ: GR 920 140 1190 1190 0200 2009 134

EUROBANK: 0026.0019.54.0200627340      ΙΒΑΝ:  GR 450 2600 1900 0054 0200 627340

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ

Ονοματεπώνυμο – Ημιμαραθώνιος (να συμπληρωθούν υποχρεωτικά)

Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα για την κατάθεση σας, είτε τηλεφωνικά (Μαρίνα Σεφερλή, 210-9622290, εσωτ. 314) είτε ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ

Διεύθυνση: Μαρίνου Γερουλάνου 117, 16452, Αργυρούπολη (πλησίον μετρό στάση Αργυρούπολη)

Ώρες: 09.00 π.μ. – 15.00 μ.μ. (Μαρίνα Σεφερλή)

 

ONLINEΠΛΗΡΩΜΗ (με πιστωτική/χρεωστική κάρτα)

Συνδεθείτε στο https://www.eps-ath.gr/el/component/flexpayments/ και προσθέστε δίπλα στο όνομα σας τη λέξη ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλοι οι δρομείς θα λάβουν e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής τους μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες, στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει. Ακολούθως, για να ολοκληρωθεί η συμμετοχή τους, θα πρέπει να προβούν στην καταβολή του κόστους συμμετοχής το αργότερο σε τρεις (3) ημερολογιακές ημέρες.

Χριστούγεννα 2018

Σας προσκαλούμε στη Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά μας

XMAS 2018 LEAFLET

 

 

Χριστουγεννιάτικες κάρτες και δώρα

46831368 996018887253443 9112018232247582720 n

Διεθνές Συμπόσιο "Το Ευάλωτο Παιδί"

 

GR COVER

Ομαδική Συμμετοχή στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

flying high 3

 


 

Οι συμμετοχές στην Ομάδα μας έχουν ολοκληρωθεί. Σας ευχαριστούμε όλους για το ενδιαφέρον και την υποστήριξη σας.

 


Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή με την ομάδα «flying high» συμμετέχει για πρώτη φορά στον 36o «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΑΣ. Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ» στις 11 Νοεμβρίου 2018!

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα οφέλη και τη χαρά της άθλησης μέσα από μία ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ και να κινητοποιήσουμε το ευρύ κοινό ως προς τις απέραντες δυνατότητες των συνανθρώπων μας με κινητική αναπηρία.

Σας καλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στην ομάδα «flying high» μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να βοηθήσετε τα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής!

Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής για να λάβετε μέρος στον 36o  «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΑΣ. Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ».

 

Πληροφορίες: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ/ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ

Τηλ. 210-9622290 (εσωτερικό 107 Ελένη Ναζίρη) ή αποστολή ερωτήματος στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 
ΧΟΡΗΓΟΣ:  30d6fb 00186872cf224861a5a27eab19845fd2
 

Περισσότερα...

Προκήρυξη θέσεων Οικόσιτου Προσωπικού στη ΣΥΔ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ζητούνται δύο γυναίκες ή ζευγάρι οικόσιτοι (εσωτερική διαμονή), με καλή γνώση της Ελληνικής γλώσσας, για τη συμμετοχή στη φροντίδα οκτώ (8) ενηλίκων ΑΜΕΑ με κινητική αναπηρία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης "ΦΩΤΕΙΝΗ" της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών στα Κάτω Πατήσια.

Πληροφορίες: Σωτήρης Βούζης & Κατερίνα Κούτλα, τηλ. 210-8618965

 


 

Θεατρική παράσταση «ΦΗΜΕΣ» από την Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών (ΣΑΚΑ)

Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών (ΣΑΚΑ) ανεβάζει φέτος την εικοστή δεύτερη παράσταση της, την κωμωδία «ΦΗΜΕΣ» (Rumors) του καταξιωμένου και πολυβραβευμένου θεατρικού συγγραφέα Neil Simon, σε σκηνοθεσία του Κώστα Αρζόγλου, στο Θέατρο Χωρέμη (εντός του κτηρίου Μπενάκη), στο Κολλέγιο Αθηνών στις 11-15 Μαΐου 2018 (ώρα 9:00 μ.μ.).

 

Μέρος των εσόδων των παραστάσεων θα δοθούν για την ενίσχυση του έργου της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή.

 

30726449 1990361177871433 975435477203025920 1-1

 

Λίγα λόγια για το έργο:

 

Αυτόν το Μάιο η ΘΟΣΑΚΑ διαδίδει… ΦΗΜΕΣ

Ο αντιδήμαρχος της Νέας Υόρκης Τσάρλι Μπροκ και η σύζυγός του Μάιρα έχουν καλέσει μερικούς φίλους τους για να γιορτάσουν τη δέκατη επέτειο των γάμων τους. Λίγο πριν ξεκινήσει το πάρτι, ο Τσάρλι αυτοπυροβολείται - ευτυχώς το τραύμα είναι επιφανειακό - η Μάιρα λείπει από το σπίτι και το υπηρετικό προσωπικό είναι άφαντο.... Οι πρώτοι καλεσμένοι που φτάνουν, ο δικηγόρος του Κεν και η γυναίκα του Κρις, φοβούμενοι το σκάνδαλο που μπορεί να ξεσπάσει, προσπαθούν να διαχειριστούν και να ξεδιαλύνουν την υπόθεση. Κι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα προτού φτάσουν οι υπόλοιποι καλεσμένοι…. Ντριν! Το κουδούνι όμως μόλις χτύπησε και οι επόμενοι καλεσμένοι είναι ήδη στην πόρτα.... Και τώρα τι γίνεται; Με δυο λόγια: γίνεται χαμός!

Το έργο ΦΗΜΕΣ ξεκινάει με μερικά «αθώα» ψεματάκια προκειμένου να αποφευχθεί ένα σκάνδαλο και καταλήγει σε μία ξεκαρδιστική φάρσα για την οποία έγραψαν οι New York Times “ O Neil Simon κάνει το κοινό να γελάει. Πολύ!»

 

Ελπίζουμε στην υποστήριξη όλων στην προσπάθειά μας με την αγορά εισιτηρίων και κυρίως με την παρουσία σας στις παραστάσεις μας στις 11, 12, 13, 14 & 15 Μαΐου στις 9:00 μ.μ.

 

Πληροφορίες:

Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών: 210-6722067, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή: 210-9650916, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

Κρατήσεις Θέσεων (τιμή εισιτηρίου 20 €):

Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή

Τηλ.210-96 50 916 (κ. Μαρία Κοκκονάκη) Δευτ-Παρ. 08:45-14:45

 


 

Καλλιτεχνικό Βιωματικό Πενθήμερο Σεμινάριο ΠΟΡΤΑ ΣΚΗΝΗΣ

Αγαπητοί μας φίλοι,

Σας προσκαλούμε στο Καλλιτεχνικό Βιωματικό Πενθήμερο ΠΟΡΤΑ ΣΚΗΝΗΣ που θα πραγματοποιηθεί στην ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ, από 21-25 Μαΐου 2018.

Το Πενθήμερο σκοπεύει να φέρει κοντά ανθρώπους όλων των ηλικιών, με ξεχωριστά βιώματα, με ή χωρίς ιδιαίτερες καλλιτεχνικές ικανότητες, αλλά με ενδιαφέρον και όρεξη να συνεργαστούν και να μάθουν από μια βιωματική και συνενωτική  καλλιτεχνική εμπειρία, όπου θα έχει τη θέση του και ο άνθρωπος με αναπηρία.

Μαζί, θα χορέψουμε, θα τραγουδήσουμε, θα ζωγραφίσουμε και θα παίξουμε θέατρο. Μαζί, θα γράψουμε και θα διηγηθούμε ιστορίες και αναμνήσεις από τη ζωή μας. Θα ανακαλύψουμε άγνωστα ταλέντα στους εαυτούς μας και στους άλλους, καθώς και νέα ενδιαφέροντα που δεν είχαμε αντιληφθεί.

Στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή πιστεύουμε πως η παιδεία, η καλλιέργεια και η τέχνη είναι καθοριστικοί παράγοντες στη ζωή κάθε ανθρώπου.

Ελάτε να αποδείξουμε μαζί την αλήθεια αυτής της πίστης.

Σας περιμένουμε με χαρά.

Το Καλλιτεχνικό Βιωματικό Πενθήμερο πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.

Πληροφορίες: Αλεξία Χαμόδρακα, τηλ. 210-9622290 (εσωτ. 305), Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Αιτήσεις Συμμετοχής: Μέσω του www.eps-ath.gr και αποστολή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως τις 11/5/2018.

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

  

Δείτε το πρόγραμμα (pdf) και την αίτηση συμμετοχής (doc)

 


 

Δώρα Λαχνού Πασχαλινής Εορταγοράς 2018

Δείτε τα αποτελέσματα της κλήρωσης των λαχνών της Πασχαλινής Εορταγοράς 2018 (pdf)


 

Δράση "Βοήθησε με να πάω σχολείο" στην πλατφόρμα act4greece

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή συμμετέχει στο act4Greece με τη δράση "Βοήθησε με να πάω σχολείο". Παρακαλούμε βοηθήστε μας να πετύχουμε το στόχο μας και να αγοράσουμε ένα καινούργιο σχολικό λεωφορείο. Η συνεισφορά σας είναι σημαντική για τα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής. 
 
 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
 


Πασχαλινή Εορταγορά 2018

29066293 815892808599386 8179450462848679936 n

 

GIA ANTIKES


 

Κάντε ένα δώρο ζωής στα άτομα με κινητική αναπηρία!

Κάντε ένα δώρο ζωής στα άτομα με κινητική αναπηρία!

Μέσα από την πλατφόρμα SUPPORTMAZI της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, βοηθήστε μας να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την προσβασιμότητα του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης «Πόρτα Ανοιχτή», με την τοποθέτηση μίας αυτόματης συρόμενης πόρτας στην κεντρική είσοδο του κτιρίου. Η πόρτα αυτή θα παρέχει ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, ασφάλεια και αυτονομία στην μετακίνηση των 240 εξυπηρετούμενων μας εντός και εκτός του κτιρίου.

Συνδεθείτε στο https://www.supportmazi.gr/campaigns/5450-QkpwseQJme.html και βοηθήστε μας με όποιο ποσό μπορείτε να προσφέρετε. Ακόμα και 1 € είναι σημαντικό!

 

photo 3

 


 

Προκήρυξη Θέσης Παιδιάτρου-Νευρολόγου στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή προκηρύσσει μία θέση Παιδιάτρου-Νευρολόγου μερικής απασχόλησης 18 ωρών την εβδομάδα (τριών ημερών), με αντικείμενο την παροχή ιατρικής φροντίδας σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση.

Θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα η εκπαίδευση και η ενασχόληση στα πεδία της Εγκεφαλικής Παράλυσης και των Νευροαναπτυξιακών Διαταραχών. Η δε ικανότητα δημιουργικής συνεργασίας με όλη την Ιατρική και Θεραπευτική Ομάδα σε καθημερινή βάση, αλλά και στα πλαίσια των διεπιστημονικών συναντήσεων, κρίνεται απόλυτα απαραίτητη.

Παρακαλούμε αποστείλετε αίτημα και βιογραφικό σημείωμα στο

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 


 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ-ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Το ειδικώς αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό σωματείο με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» που εδρεύει στην Αργυρούπολη Αττικής επί της οδού Μ. Γερουλάνου 117 προκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που θα διενεργηθεί στα γραφεία του στις 15/2/2018 για την εκποίηση του κάτωθι ακινήτου του:

Ποσοστό 2/3 εξ αδιαιρέτου παλαιού διώροφου Αρχοντικού, γνωστού ως «Πύργος Αθηναίου», κειμένου στον παραδοσιακό οικισμό Στραμπουργιών του Δημοτικού Διαμερίσματος Λαμύρων του Δήμου Άνδρου, νομού Κυκλάδων. Πρόκειται για κτίσμα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, αποτελούμενο από ισόγειο επιφανείας 381,24 τ.μ και 1ο όροφο επιφανείας 417,40 τ.μ., κείμενο επί γεωτεμαχίου συνολικής επιφάνειας 5.237.04 τ.μ. ευρισκομένου εν μέρει εντός και εν μέρει εκτός των ορίων του άνω οικισμού.
Το ανωτέρω ακίνητο, κατά το άνω ποσοστό των 2/3 εξ αδιαιρέτου, περιήλθε στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή εκ κληρονομιάς της αποβιωσάσης την 1/11/2008 Έλλης Αθηναίου του Ιωάννη.
Το υπόλοιπο 1/3 εξ αδιαιρέτου του ακινήτου ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος επίσης συναινεί στην εκποίηση του ποσοστού του με τους ίδιους όρους.

Τιμή πρώτης προσφοράς των 2/3 εξ αδιαιρέτου 330.000,00 €.

Εγγύηση συμμετοχής το 1/20 της τιμής πρώτης προσφοράς

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν έγγραφες προσφορές από 31/1/2018 μέχρι 14/2/2018

Λεπτομερή διακήρυξη της δημοπρασίας με τους όρους αυτής μπορούν να παραλάβουν oι ενδιαφερόμενοι από τα γραφεία της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή (Μ. Γερουλάνου 117 – Αργυρούπολη τηλ. 210 9622290, 9.00 – 15.30, κα Σεφερλή)

Για την
Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή

Δάφνη Οικονόμου
Πρόεδρος Δ.Σ

 

Επίσκεψη της Ρένας Δούρου στην «Πόρτα Ανοιχτή»

Τα παιδιά και το προσωπικό της «Πόρτας Ανοιχτής» δέχθηκαν σήμερα με χαρά την επίσκεψη της κυρίας Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχη Αττικής. Η κα Δούρου επισκέφθηκε τα τμήματα και παρακολούθησε τη χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση «Ο Αμάλ και οι επισκέπτες της νύχτας».
Στο τέλος της παράστασης μίλησε στα παιδιά από γειτονικό σχολείο που παρέστησαν, τονίζοντας τη σημασία του ρόλου της νέας γενιάς σε έναν μελλοντικό κόσμο πιο δίκαιο και ισότιμο για τους ανθρώπους με αναπηρία.
Την Περιφερειάρχη συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα κύριος Χρήστος Καπάταης, μαζί με το Διευθυντή του Γραφείου του κύριο Λεωνίδα Μυάρη, και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κύριος Μ. Ευσταθιάδης.
Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή ευχαριστεί την κα Δούρου για την επίσκεψη και τη θερμή της παρουσία, καθώς και για τη δωρεά οκτώ ολοκαίνουργιων αναπηρικών αμαξιδίων για τα παιδιά της «Πόρτας Ανοιχτής».

1

 

Προκήρυξη Θέσης Ιατρού Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή προκηρύσσει μία θέση Ιατρού Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης μερικής απασχόλησης 18 ωρών την εβδομάδα (τριών ημερών), με αντικείμενο την παροχή ιατρικής φροντίδας σε παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση. Θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα η εκπαίδευση και η ενασχόληση στα πεδία της Εγκεφαλικής Παράλυσης και των Νευροαναπτυξιακών Διαταραχών. Η δε ικανότητα δημιουργικής συνεργασίας με όλη την Ιατρική και Θεραπευτική Ομάδα σε καθημερινή βάση, αλλά και στα πλαίσια των διεπιστημονικών συναντήσεων, κρίνεται απόλυτα απαραίτητη.

Παρακαλούμε αποστείλετε αίτημα και βιογραφικό σημείωμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2018.

Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά 14 & 15 Δεκεμβρίου 2017

24294399 767303793458288 6284883181377067861 n

Χριστουγεννιάτικες κάρτες της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών "Πόρτα Ανοιχτή"

Δείτε τον κατάλογο

 

Fool for love - Θεατρική παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε

for love

 

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ-ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Το ειδικώς αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό σωματείο με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ/ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» γνωστοποιεί ότι προσφέρει για εκποίηση, με δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που θα διενεργηθεί στα γραφεία του (Μ. Γερουλάνου 117 – Αργυρούπολη) στις 11/12/2017 και ώρα 12.00 μ.μ.,

ένα διαμέρισμα 3ου ορόφου, που βρίσκεται στο Δήμο Αθηναίων Αττικής και επί της οδού Παναγή Κυριακού 42, εμβαδού 125 m2.

Το ανωτέρω ακίνητο περιήλθε στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή εκ κληρονομιάς της αποβιωσάσης την 1/11/2008 Έλλης Αθηναίου του Ιωάννη.

Τιμή πρώτης προσφοράς 125.000,00 €.

Εγγύηση συμμετοχής το 1/20 της τιμής πρώτης προσφοράς

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν έγγραφες προσφορές από 24/11/2017 έως 8/12/2017.

Λεπτομερή διακήρυξη της δημοπρασίας με τους όρους αυτής μπορούν να παραλάβουν oι ενδιαφερόμενοι από τα γραφεία της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή (Μ. Γερουλάνου 117 – Αργυρούπολη τηλ. 210 9622290 κα Σεφερλή)

Για την
Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή

Δάφνη Οικονόμου
Πρόεδρος Δ.Σ

 

Πώληση κοσμήματος «Σταγόνες» για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η δημοπρασία "60 Καλλιτέχνες για την Πόρτα Ανοιχτή" στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στις 6 Νοεμβρίου, μια νέα πρωτότυπη καλλιτεχνική εκδήλωση έρχεται να ενισχύσει το έργο και τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή.


Η γνωστή σχεδιάστρια κοσμημάτων ΛΗΤΩ σχεδίασε ένα υπέροχο κόσμημα με θέμα "Σταγόνες" αποκλειστικά για την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/ Πόρτα Ανοιχτή.


Το κόσμημα θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση στις 23 Νοεμβρίου 2017, ώρα 18:00 στο i-D Consept Stores, Κανάρη 12 Κολωνάκι.
Για άλλη μία φορά, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών δίνει την ευκαιρία στους φίλους και υποστηρικτές της να αποκτήσουν ένα σπάνιο και με συμβολική σημασία έργο τέχνης.


Σε δύσκολους καιρούς και με 240 παιδιά και ενήλικες σε καθημερινά προγράμματα εκπαίδευσης και αποκατάστασης στο Πρότυπο Κέντρο «Πόρτα ανοιχτή» η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών χρειάζεται την έμπρακτη αναγνώριση και υποστήριξη της κοινωνίας περισσότερο παρά ποτέ.


Δεν χρειάζεται παρά μία σταγόνα αληθινής αγάπης για να δώσουμε σ' ένα παιδί με αναπηρία μια θέση στον ήλιο.
Πληροφορίες:


Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή
Μ. Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη 16452
Τηλ: 210 96 22 290 Fax: 210 96 44 330
site: www.eps-ath.gr, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
κα Μαρία Κοκκονάκη (εσωτ. 4)

Δείτε την πρόσκληση

 

31/10/2017

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 2 (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. 2) / ΒΑΣΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ HALLIWICK

Το πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΕ.Δι.Βι.Μ. 2) της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή ξεκινάει συνεργασία με το Ελληνικό Σωματείο HalliwickTherapy, για την διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων που στοχεύουν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στις 3, 4, 5 και 6 Νοεμβρίου 2017 θα συνδιοργανωθεί στους χώρους της Πόρτας Ανοιχτής (πισίνα και αίθουσες διδασκαλίας ΚΕ.Δι.Βι.Μ.) Βασικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Halliwick (αποκατάσταση και εκμάθηση κολύμβησης), με 25 συμμετέχοντες. Στο σεμινάριο θα παρευρεθεί και η πιστοποιημένη αγγλίδα senior lecturer Alisson Skiner.

Δείτε το πρόγραμμα του σεμιναρίου

Για περισσότερες πληροφορίες για τη μέθοδο Halliwick δείτε στο

http://www.halliwick.org.gr

 

   

Δημοπρασία «60 Καλλιτέχνες για την Πόρτα Ανοιχτή»

Η πρώτη δημοπρασία έργων τέχνης για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών έγινε το 1979. Ακολούθησαν άλλες δεκατέσσερις δημοπρασίες, πάντα με την πρόθυμη συμμετοχή σημαντικών ελλήνων καλλιτεχνών και την γενναιόδωρη ανταπόκριση του φιλότεχνου κοινού.

Φέτος, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, 60 κορυφαίοι καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, και μας χάρισαν μια πλούσια συλλογή εξαιρετικών έργων. Τους ευχαριστούμε βαθύτατα.

dimoprasia

Τη δημοπρασία «60 Καλλιτέχνες για την Πόρτα Ανοιχτή» θα διευθύνει ο γνωστός δημοπράτης κύριος Πέτρος Βέργος στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017. Η έκθεση των έργων θα ανοίξει στις 4 Νοεμβρίου 2017.

 

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) στην ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2017, τα στελέχη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κ.Φαίη Κοσμοπούλου Γενική Διευθύντρια και κ.Κατερίνα Παταβού Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, επισκέφθηκαν την Πόρτα Ανοιχτή και παρέδωσαν στην Ιατρική Υπηρεσία τσάντες με είδη κουτιού A’ βοηθειών.

Περισσότερα...

Παρουσίαση της αγγλικής και ελληνικής έκδοσης του βιβλίου της Δάφνης Οικονόμου 81 CADOGAN SQUARE

27 Σεπτεμβρίου 2017

Μια ιδιαίτερα όμορφη φιλολογική βραδιά πραγματοποιήθηκε για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή στο Μουσείο Μπενάκη, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, με αθρόα συμμετοχή ακροατών.

Για το βιβλίο μίλησαν

οι συγγραφείς Βασίλης Αλεξάκης και Αθηνά Κακούρη

και η ψυχοθεραπεύτρια-συγγραφέας Μυρτώ Νίλσεν

 

Αποσπάσματα από το αγγλικό και ελληνικό κείμενο διάβασαν

η Δάφνη Οικονόμου και η ηθοποιός Αντιγόνη Αμανίτου

 

Την παρουσίαση συντόνισε

ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος

Όλα τα έσοδα από την πώληση των δύο βιβλίων διατίθονται για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή.

Σημεία πώλησης:

 • Πόρτα Ανοιχτή, Μαρίνου Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη, 210-9650916 (9.00-14.30)
 • Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, Ομήρου 50, Αθήνα, 210-3632788
 • στα εξής βιβλιοπωλεία:
  • Bookloft
  • Booktique
  • Libro
  • Public
  • Ιανός
  • Πολιτεία
  • Σπόρος (Κηφισιά)
  • Ευρυπίδης (Κηφισιά-Χαλάνδρι)
  • Χριστάκης81 CADOGAN


Νταλάρας-Μαχαιρίτσας | Eνώνουν τις φωνές για το Μαζί για το Παιδί

7/9/2017

 ntalaras maheritsas

5/9/2017

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή ανακοινώνει τον Τελικό Πίνακα Κατάταξης Ωφελουμένων και Επιλαχόντων στην Πράξη «Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ-ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» (ΜΙS 5002420).

Δείτε pdf

Πρόσκληση στην παρουσίαση του βιβλίου της Κας Δάφνης Οικονόμου

Δείτε την πρόσκληση

1/9/2017

Πράξη«Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ-ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ»(ΜΙS 5002420).

 Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή ανακοινώνει τον αναθεωρημένο Πίνακα Μοριοδότησης Συμμετεχόντων στην Πράξη «Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ-ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» (ΜΙS 5002420).

Δείτε pdf

Πρόσκληση στην ανοιχτή διαδικασία κλήρωσης θέσεων ισοψηφισάντων συμμετεχόντων στην Πράξη «Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ-ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» (ΜΙS 5002420).

Δείτε pdf

 

Συμμετοχή του «Θιάσου της Τρίτης» στα Θεατρικά Βραβεία Κηφισιάς 2017

Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 στις 20.30 ο «Θίασος της Τρίτης» της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή παρουσιάζει την παράσταση «Ιθάκη, μακρύ ταξίδι επιστροφής» στο πλαίσιο των Θεατρικών Βραβείων Κηφισιάς.

Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς ( Διονύσου & Μυρσίνης – Κηφισιά).

Είσοδος ελεύθερη.

ekdiloseis2017 1

ekdiloseis2017 2

Πράξη «Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ-ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» (ΜΙS 5002420)

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή ανακοινώνει τον επικαιροποιημένο Πίνακα Κατάταξης Ωφελουμένων και Επιλαχόντων στην Πράξη «Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ-ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» (ΜΙS 5002420).

Δείτε pdf

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή ανακοινώνει τον Πίνακα Κατάταξης Ωφελουμένων και Επιλαχόντων στην Πράξη «Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ-ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» (ΜΙS 5002420).

Δείτε pdf

logos

Ο Alain Lefèvre στην Πόρτα Ανοιχτή

leferve kids

 

Ο γνωστός Γαλλοκαναδός πιανίστας Alain Lefèvre αγκαλιά με τα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής. 
Για να μπείτε και εσείς στον κύκλο φιλίας, σας περιμένουμε στο ρεσιτάλ πιάνου του Alain Lefèvre στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017, ώρα 8.00 μ.μ.

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-9637124 (Μ. Κοκκονάκη)

Ρεσιτάλ Πιάνου του Alain Lefèvre

Ρεσιτάλ Πιάνου του Alain Lefèvre για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή

alain logo Ακούστε το  SAS AGAPO  https://www.youtube.com/watch?v=2CJtQY6aw04

Δώρα Λαχνού Εορταγοράς 2017

Για πληροφορίες και παραλαβή των δώρων επικοινωνήστε με την κα Μαρία Κοκκονάκη, τηλ. 2109637124 και 210-9650916.
Δείτε το pdf

«Φόνοι στη Βίλλα Λόξα»

Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών (ΣΑΚΑ) παρουσιάζει την κωμωδία του Tim Kelly «Φόνοι στη Βίλλα Λόξα», σε σκηνοθεσία του Κώστα Αρζόγλου, στο Χωρέμειο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών στις 26-30 Μαΐου 2017.

Τα έσοδα των παραστάσεων θα δοθούν για την ενίσχυση του έργου της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή.

Πληροφορίες

Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών: 210-6722067, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών: 210-9650916, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Πασχαλινή Εορταγορά 2017

pasxa bazar2017

Πωλείται πύργος στην Άνδρο

Πωλείται ιστορικός πύργος στον οικισμό Στραπουργιές του Δήμου Άνδρου.

Πρόκειται για παλαιά έπαυλη (Πύργος-Αρχοντικό Αθηναίου), υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής, σε οικόπεδο εμβαδού 4.000 m2.

Πληροφορίες: 210-9622290 κα Καραχάλιου (εσωτ. 306),
                                             κα Σεφερλή      (εσωτ. 314)

andros pyrgos  andros pyrgos1

Το «Μαζί για το Παιδί» βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το έργο του

Επίσκεψη του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Κου Νίκου Παππά στην Πόρτα Ανοιχτή

Μια όμορφη κι εποικοδομητική επίσκεψη στην Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά
της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» στην Αργυρούπολη, πραγματοποίησε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς ο οποίος πέρασε πολλή ώρα με τα παιδιά και
το προσωπικό μας, ξεναγήθηκε σε όλα τα τμήματα και σαν καλός φίλος, ενημερώθηκε για τη προσφορά αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει
η Εταιρεία.

                                                                                                     

pappas1  pappas2   

 

pappas3  pappas4                             

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

logo fin

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών – ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ, η 4η Περιφέρεια Σχολικού Συμβούλου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση διοργανώνουν Διημερίδα Ειδικής Εκπαίδευσης με διεθνή συμμετοχή με θέμα: "Κάθε παιδί μετράει", στις 19 & 20 Νοεμβρίου 2016, στο Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ στην Αργυρούπολη.

Περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικής Παράλυσης

5 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικής Παράλυσης.

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης και η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, εορτάζουν μαζί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΥΣΗΣ στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο
"ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ" του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Περισσότερα...

Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες

run-logo

Αργυρούπολη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Περισσότερα...

Αναζήτηση Εθελοντών

Η Θεατρική Ομάδα της Καλλιτεχνικής Λέσχης της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών αναζητεί νέους εθελοντές που αγαπούν το θέατρο και που θα ενδιαφέρονταν να ενταχθούν σε αυτήν.

Πληροφορίες στο 210 9622290, κα Τζωρτζίνα Κόκλα - Υπεύθυνη Καλλιτεχνικής Λέσχης

ΤΡΕΞΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ

Δείτε το pdf

Ανακοίνωση για παράνομους εράνους

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών ανακοινώνει ότι δεν πραγματοποιεί ποτέ εράνους στο δρόμο ή από πόρτα σε πόρτα. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών της γίνονται μόνο on-line στην ιστοσελίδα της ή με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς ή στα γραφεία της στην Αργυρούπολη (Μαρίνου Γερουλάνου 117).

Επισημαίνουμε ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού, εκδίδεται νόμιμη απόδειξη με το λογότυπο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.

Ομάδα χορού

metamorphosis

 

Η Ομάδα Χορού της Πόρτας Ανοιχτής και η Ομάδα Χορού του David Dorfman από την Νέα Υόρκη (DDD) έδωσαν κοινή παράσταση με τίτλο «Αγάπη είναι …» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Metamorphosis», το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (http://www.snfcc.org/metamorphosis/).

Είμαστε όλοι δημιουργοί

Η ταινία μικρού μήκους «Είμαστε όλοι δημιουργοί» του Πάνου Α. Θωμαΐδη είναι η τελευταία από μια σειρά τεσσάρων ταινιών που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος επιχορήγησης ΜΚΟ των EEA Grants στην Ελλάδα «Είμαστε όλοι Πολίτες We are all Citizens"
Η ταινία αφορά την καθημερινή δράση της Καλλιτεχνικής Λέσχης που λειτουργεί στο πλαίσιο του Προγράμματος ARTABILITY, ένα σύνθετο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για άτομα με και χωρίς αναπηρίες που υλοποιήθηκε από την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών στην Πόρτα Ανοιχτή από τον Οκτώβριο 2014 έως τον Απρίλιο 2016.
Μέσα από τη ταινία επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η βαθιά πεποίθηση της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή πως όταν στην καλλιτεχνική διαδικασία συνεργάζονται άνθρωποι με και χωρίς αναπηρία, η τέχνη μεταμορφώνεται σε ένα ισχυρό εργαλείο για την άρση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού.
Ευχαριστούμε θερμά τα EEA GRANTS, το πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες» και το Ίδρυμα Μποδοσάκη για την πολύτιμη υποστήριξη τους.

Πασχαλινή Εορταγορά

Περισσότερα...

Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ ARTABILITY Θεάτρου, Χορού, Μουσικής και Εικαστικών Τεχνών «Εσύ και εγώ μαζί δημιουργούμε ένα θαυμαστό καινούριο κόσμο»

Περισσότερα...

Τιμητική διάκριση της Ακαδημίας Αθηνών στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών

Περισσότερα...

Επισκέψεις σχολείων στην Πόρτα Ανοιχτή

Περισσότερα...

Δραστηριότητες της Λέσχης Ενηλίκων

Περισσότερα...

Gentle Carousel Miniature Therapy Horses

 

Περισσότερα...