Photogallery

stirixte mas

 

Videogallery

musictherapy3406

 

Δωρεές

left donation

 

Γονείς & εθελοντές

Γονείς και εθελοντές

Από την ίδρυσή της, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών στηρίχθηκε με εμπιστοσύνη στην εθελοντική προσφορά. Για μας δεν είναι μια καινούργια ιδέα. Το εθελοντικό πνεύμα που διέπει όλες μας τις δραστηριότητες ξεκινάει από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης και επεκτείνεται στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στα στελέχη, στους γονείς, στα παιδιά και στους αμέτρητους πιστούς φίλους που ποτέ δεν αρνούνται τη βοήθειά τους.

Επίσης, ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς της Εταιρείας είναι αφιερωμένο στους γονείς των παιδιών μας, που προσφέρουν απλόχερα την πείρα, τη σοφία και το θάρρος τους σε όλους μας.

Εθελοντές

Από την ίδρυσή της, η Εταιρεία στηρίχθηκε με εμπιστοσύνη στην εθελοντική προσφορά. Για μας δεν είναι μια καινούργια ιδέα. Το εθελοντικό πνεύμα που διέπει όλες μας τις δραστηριότητες ξεκινάει από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης και επεκτείνεται στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στα στελέχη, στους γονείς, στα παιδιά και στους αμέτρητους πιστούς φίλους που ποτέ δεν αρνούνται τη βοήθειά τους.

Το Πασχαλινό Μπαζάρ, ένα μέρος της λιανικής πώλησης των ευχετηρίων μας και όλες οι εκδηλώσεις για την ανεύρεση πόρων στηρίζονται στην εθελοντική προσφορά. Η Επιτροπή Οικονομικής Αρωγής είναι μια πιστή ομάδα εθελοντών και η δραστήρια Ομάδα Νέων Εθελοντών, που σχηματίστηκε το 2005, έχει αναπτύξει εντυπωσιακή δραστηριότητα και έχει προσελκύσει πολλούς καινούριους φίλους στην Εταιρεία.

Πέρα από τις παραπάνω ομάδες εθελοντών, δραστηριοποιούνται επίσης εθελοντές σε πολλά από τα προγράμματα της Εταιρείας (Βιβλιοθήκη, Ξενώνας Προσωρινής Διαμονής, Κέντρο Ημέρας, Εργαστήριο Ειδών Δώρου και Λέσχη Ενηλίκων). Επίσης, φοιτητές Κοινωνικής Εργασίας συμμετέχουν εθελοντικά σε ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος Ερευνών.

Βασικά κριτήρια για την εθελοντική εργασία είναι το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και η συνέπεια. Προέχει δε πάντα η ανάγκη για νέους εθελοντές που να διαθέτουν τα προσόντα αυτά.

Πολλοί νέοι άνθρωποι έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα στον εργασιακό χώρο μέσω εθελοντικής προσφοράς εργασίας. Όταν υπάρχει ενδιαφέρον και συνέπεια, τέτοια προσφορά αποβαίνει σημαντική για όλους. Ο νέος άνθρωπος αποκτά δεξιότητες και εμπειρίες αναγκαίες για την εξεύρεση εργασίας, διερευνά τους χώρους και το είδος δουλειάς που πιθανόν τον ενδιαφέρει και περνάει χρόνο δημιουργικά και ευχάριστα. Η Εταιρεία καλωσορίζει πάντα και αξιοποιεί αξιόλογους εθελοντές σε όλα τα προγράμματα και τις δραστηριότητές της. Και από εδώ, τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ethelontria nipiagogeio

Γονείς

Ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς της Εταιρείας είναι αφιερωμένο στους γονείς των παιδιών μας, που προσφέρουν απλόχερα την πείρα, τη σοφία και το θάρρος τους σε όλους μας. Οι απόψεις των γονέων είναι απαραίτητες για την χάραξη οιασδήποτε πολιτικής και η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών τους ευχαριστεί για την συνεργασία τους, καθώς και για τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξαν και τις υπηρεσίες που προσέφεραν σε όλες τις εκδηλώσεις οικονομικής αρωγής.

Οι ιατροί, οι θεραπευτές, οι κοινωνικοί λειτουργοί, η ψυχολόγος, οι παιδαγωγοί και οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων βρίσκονται όλοι κοντά στους γονείς για την εξέταση και συζήτηση προσωπικών θεμάτων.

Αναγνωρίζοντας όμως την ανάγκη μιας ακόμα πιο στενής και ουσιαστικής προσέγγισης, η Κοινωνική Υπηρεσία οργανώνει μία σειρά από συναντήσεις και εκδηλώσεις που ανταποκρίνονται στις επιθυμίες των γονέων.

Η πρόθυμη συμμετοχή των γονέων στις εκδηλώσεις αυτές αποδεικνύει την σημασία τους. Κατόπιν επιθυμίας πολλών γονέων, επαναλειτούργησαν Ομάδες Στήριξης Γονέων.

Οι Ομάδες Στήριξης Γονέων έχουν σκοπό, κυρίως, να δώσουν στους γονείς τη δυνατότητα να γνωριστούν μεταξύ τους, αλλά και να αλληλοβοηθηθούν, εκφράζοντας συναισθήματα, σκέψεις και εμπειρίες τους, αλλά και τυχόν δυσκολίες τους, σχετικά με το κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους. Οι Ομάδες λειτουργούν παράλληλα με την ατομική στήριξη, συμβουλευτική και όποια άλλη βοήθεια έχει κάθε γονέας, σε ατομική βάση, από τον κοινωνικό λειτουργό του.

cat 15 goneis-e8elontes