ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ"

 logo fin

Περισσότερα...

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Διεθνές Συμπόσιο

Το Συμπόσιο αφιερώθηκε στη μνήμη της Δώρας Βουρλούμη και ετελέσθη υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εγκεφαλικής Παράλυσης (ICPS).

Περισσότερα...

ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ Καλλιτεχνικό και Βιωματικό Σεμινάριο

Το πενθήμερο Καλλιτεχνικό και Βιωματικό Σεμινάριο ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ σημείωσε αναμφισβήτητη επιτυχία. Όπως είχε προγραμματιστεί, το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι στους φιλόξενους χώρους του Αμαλίειου Οικοτροφείου Θηλέων με 109 συμμετέχοντες, νεαρά άτομα, συμπεριλαμβανομένων ατόμων με αναπηρία. σημείωσε αναμφισβήτητη επιτυχία.

Περισσότερα...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ Διεθνές Συμπόσιο

Από την ίδρυση της πριν από 35 χρόνια, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στον τομέα της εκπαίδευσης, οργανώνοντας συνολικά 23 διεθνή συνέδρια για στελέχη όλων των ειδικοτήτων, καθώς και για το ευρύ κοινό. Οι εκπαιδευτικές αυτές συναντήσεις ανέπτυξαν τις γνώσεις μας, αλλά επεσήμαναν επίσης τους πολλούς τομείς, όπου υπάρχει ακόμα ασάφεια και άγνοια.

Περισσότερα...

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΠΙΟ ΠΕΡΑ Καλλιτεχνικό και Βιωματικό Σεμινάριο

Το πενθήμερο Καλλιτεχνικό και Βιωματικό Σεμινάριο ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΠΙΟ ΠΕΡΑ στηρίχθηκε στην προηγούμενη εμπειρία της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών και σχεδιάστηκε πάνω στην ιδέα μίας καινούργιας προσέγγισης σε πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες νέων ανθρώπων.

Περισσότερα...

ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Καλλιτεχνικό και Βιωματικό Σεμινάριο

Το Καλλιτεχνικό και Βιωματικό Σεμινάριο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ βασίστηκε στην πολυετή εμπειρία της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών στην διοργάνωση καλλιτεχνικών σεμιναρίων για άτομα με και χωρίς αναπηρία και στην ανάγκη πολιτιστικής και καλλιτεχνικής έκφρασης, μέσα από πρωτότυπες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε από την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών με την συνεργασία του Αμαλίειου Οικοτροφείου Θηλέων και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, από τις 7 έως τις 10 Ιουλίου 2006. Συμμετείχαν 96 νεαρά άτομα, ηλικίας 18 ετών και άνω, μεταξύ των οποίων 24 άτομα με αναπηρία.

Λειτούργησαν τρία εργαστήρια (χορός/κίνηση, μουσική, σκηνογραφία/ εικαστικές τέχνες, υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το τριήμερο Καλλιτεχνικό και Βιωματικό Σεμινάριο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ σημείωσε αναμφισβήτητη επιτυχία και πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει για ανταλλαγή καλλιτεχνικής εμπειρίας μεταξύ των συμμετεχόντων, μέσα από την δημιουργική συνεργασία μικτών ομάδων ατόμων με και χωρίς αναπηρία. Καμία προηγούμενη εμπειρία ή καλλιτεχνική δεξιότητα δεν απαιτήθηκε από τους συμμετέχοντες.

Δείτε την αναφορά του Σεμιναρίου