ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΝΕΥΡΟΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (NDT BASIC BOBATH) 2019-2020

Σας γνωστοποιούμε την οργάνωση του 7ου κύκλου μετεκπαίδευσης στη Νευροεξελικτική Αγωγή (ΝDT BASIC BOBATH) από την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή.

 

19665626 707353836119951 3629019196265987619 n

 

Η μετεκπαίδευση στη Νευροεξελικτική Αγωγή (ΝDT BASIC BOBATH) απευθύνεται σε κατόχους αναγνωρισμένου πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με αποδεδειγμένη διετή προϋπηρεσία, μετά τη λήψη του πτυχίου τους, σε ασθενείς με διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος και ειδικότητα Ιατρoύ, Φυσικοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή, Λογοθεραπευτή.

 

Η μετεκπαίδευση αφορά αποκατάσταση και θεραπεία παιδιών με εγκεφαλική παράλυση και άλλες αισθητικοκινητικές διαταραχές. Πραγματοποιείται με τις προδιαγραφές του European Bobath Tutors΄ Association (EBTA), σύμφωνα με τις οποίες η μέθοδος της Νευροεξελικτικής αγωγής-Bobath, μέσα από την επίλυση προβλημάτων και την προοπτική εξέλιξης, προσεγγίζει διεπιστημονικά την αξιολόγηση, τη θεραπεία και τη διαχείριση κάθε ατόμου με περιορισμένη ικανότητα συμμετοχής στη καθημερινή ζωή, λόγω κινητικών, αισθητηριακών, αντιληπτικών και γνωστικών δυσλειτουργιών, εξαιτίας της βλάβης - δυσλειτουργίας του ΚΝΣ.

 

Η μετεκπαίδευση περιλαμβάνει:

•   θεωρητικές εισηγήσεις από εξειδικευμένους πιστοποιημένους εκπαιδευτές

•   πρακτική άσκηση μεταξύ των σπουδαστών

• εφαρμογή των θεραπευτικών τεχνικών σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, αισθητικοκινητικές δυσλειτουργίες και αναπτυξιακές αποκλίσεις, διαφόρων τύπων και ηλικιών

•   επιδείξεις θεραπευτικών συνεδριών με παιδιά

• διαλέξεις από Έλληνες ειδικούς ιατρούς-θεραπευτές όλων των ειδικοτήτων, πανεπιστημιακούς καθηγητές, δασκάλους, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό

 

Οι εκπαιδευτές, Έλληνες και αλλοδαποί, είναι αναγνωρισμένοι και διδάσκουν κάτω από την αιγίδα του European Bobath Tutors΄ Association (EBTA).

 

Το πτυχίο που χορηγείται είναι πιστοποιημένο από τον European Bobath Tutors΄ Association (EBTA) και έχει παγκόσμια ισχύ.

 

Πληροφορίες

Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή

Ελένη Ροδίτη

Τηλ: 2109622290 (εσωτ. 303)

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δείτε την ανακοίνωση

 

Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΝΕΥΡΟΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΕΘΟΔΟΣ BOBATH 2017-2018

Σας γνωστοποιούμε την οργάνωση του 6ου κύκλου μετεκπαίδευσης στη Νευροεξελικτική Αγωγή (ΝDT BASIC BOBATH) από την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή.

bobath

 

Δείτε την ανακοίνωση

Kατεβάστε την αίτηση

Εκπαίδευση & Μετεκπαίδευση Στελεχών

Η Εταιρεία διαπίστωσε αμέσως ότι χωρίς ειδικευμένα, έμπειρα και αφοσιωμένα στελέχη η αποκατάσταση των αναπήρων δεν γίνεται σωστά. Γι' αυτό στα 44 χρόνια από την ίδρυσή της, επωμίσθηκε όλες τις ευθύνες και τα οικονομικά βάρη ενός σημαντικού αριθμού υποτροφιών και προσέφερε πολυάριθμες ευκαιρίες για την επιμόρφωση στελεχών.

Συγχρόνως, οργάνωσε στην Αθήνα τριάντα τρία διεθνή συνέδρια και προσκάλεσε διάσημους ειδικούς να διδάξουν και να διευθύνουν εκπαιδευτικές συναντήσεις για στελέχη όλων των ειδικοτήτων.

Οι εκπαιδευτικές αυτές εκδηλώσεις χάρισαν στον τόπο μας μία νέα πολύτιμη ομάδα επιστημόνων.

Το έργο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών από το 1973 έως το 2016.