Επαφές με Σχολεία

Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι εκδηλώσεις που αποβλέπουν στην σύσφιξη σχέσεων ανάμεσα στα παιδιά της Εταιρείας και τους γερούς συνομηλίκους τους. Από το 2006, ξεκίνησε ένα οργανωμένο νέο πρόγραμμα για την ενημέρωση μαθητών σε σχολεία της ευρύτερης περιοχής των Αθηνών.

Ενημερωτικές συναντήσεις και επισκέψεις στην Πόρτα Ανοιχτή έγιναν με πολλά σχολεία. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με γνήσιο ενδιαφέρον. Παρακολούθησαν θεατρικές παραστάσεις και συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες και καλλιτεχνικά δρώμενα μαζί με τα παιδιά και τους ενήλικες της Πόρτας Ανοιχτής. Τα ερωτήματα τους είχαν περιεχόμενο και οι προτάσεις και οι ιδέες τους έδειχναν κατανόηση, φαντασία και διάθεση για προσωπική συμμετοχή.

Επίσης, πολλά σχολεία και παιδιά δήλωσαν έμπρακτα την καλή τους διάθεση, αγοράζοντας κάρτες και τετράδια, οργανώνοντας εκδηλώσεις, προωθώντας τα προϊόντα των εργαστηρίων μας και συγκεντρώνοντας χρήματα για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.

Θεωρούμε τις συναντήσεις αυτές μείζονος σημασίας, διότι ο αυριανός κόσμος ανήκει στη νέα γενιά, και μόνο αν τα σημερινά παιδιά είναι έτοιμα να δεχθούν τους ανάπηρους συνομήλικούς τους θα μπορούμε να ελπίζουμε σ’ ένα πιο ανθρώπινο μέλλον για όλους.

 

Επισκέψεις το 2017

5  Απριλίου  2017 (Πασχαλινή Εορταγορά)

  • 7o Δημοτικό Αργυρούπολης (50 μαθητές Δ’ τάξης)
  • 16ο Δημοτικό Γλυφάδας (37 μαθητές Ε’ & ΣΤ΄ τάξης)

 6 Απριλίου  2017 (Πασχαλινή Εορταγορά)

  • 7ο Δημοτικό Αργυρούπολης (80 μαθητές Ε’ & ΣΤ’ τάξης)
  • 16ο Δημοτικό Γλυφάδας (45 μαθητές Γ’ & Δ’ τάξης)
  • 1ο Δημοτικό Αργυρούπολης (55 μαθητές Ε’ & ΣΤ’ τάξης)

13 Μαρτίου  2017

Επίσκεψη στην Πόρτα Ανοιχτή 35 μαθητών Ε' τάξης απο το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης. Στο πλαίσο της επίσκεψης έγιναν κοινές δραστηριότητες με τους εξυπηρετούμενους του Ειδικού Σχολείου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων.

23 Φεβρουαρίου 2017

Επίσκεψη στα τμήματα ενηλίκων της Πόρτας Ανοιχτής 45 μαθητών Γ’ Λυκείου από το 3ο Λύκειο Αργυρούπολης.

26 Ιανουαρίου 2017

Επίσκεψη στα τμήματα ενηλίκων της Πόρτας Ανοιχτής 25 μαθητών Γ’ Γυμνασίου από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης.

Επισκέψεις το 2016

23 Δεκεμβρίου 2016

Επίσκεψη στην Πόρτα Ανοιχτή 23 μαθητών Β’ Γυμνασίου από το 3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης. Κατά τη διάρκεια της Επίσκεψης έγινε ενημέρωση για τον εθελοντισμό από την κα Μ. Καραμιχάλη και κατόπιν παρακολούθησαν μαζί με τους δικούς μας εξυπηρετούμενους την παράσταση «Τζίτζικας και Μέρμηγκας» που δόθηκε στην Πόρτα Ανοιχτή στο πλαίσιο του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παραμυθιού.

21 Δεκεμβρίου 2016

Το 15μελές Συμβούλιο και η Χορωδία του 8ου Γυμνασίου Γλυφάδας (20 μαθητές συνολικά), επισκέφθηκαν την Πόρτα Ανοιχτή, μοίρασαν δώρα και τραγούδησαν για τους εξυπηρετούμενους του Νηπιαγωγείου και της Ομάδας Ψυχοκινητικής Εξέλιξης

21 Δεκεμβρίου 2016

Επίσκεψη στην Πόρτα Ανοιχτή 50 μαθητών Α’ & Β’ Λυκείου από το 2ο Λύκειο Γλυφάδας. Στο πλαίσιο της Επίσκεψης έγιναν κοινές δραστηριότητες με τους εξυπηρετούμενους του Ειδικού Σχολείου.

15 Δεκεμβρίου 2016

Επίσκεψη στην Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά της Πόρτας Ανοιχτής 30 μαθητών A’ Γυμνασίου από την Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής «Ευγένιος Ντελακρουά».

14 Δεκεμβρίου 2016

Επίσκεψη στην Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά της Πόρτας Ανοιχτής 23 μαθητών Ε’ τάξης από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού

14 Δεκεμβρίου 2016

Επίσκεψη στην Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά της Πόρτας Ανοιχτής 50 μαθητών Ε’ τάξης από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας.

6 Δεκεμβρίου 2016

Μουσικό δρώμενο με 20 μαθητές Α’ Δημοτικού από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, μαθητές της χορωδίας του, εξυπηρετούμενους του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της Ανοιχτής Πόρτας και υπεύθυνη την μουσικό F. Vinassa, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω», που στοχεύει στην ανάπτυξη του αισθήματος της ενεργού κοινωνικής προσφοράς στα παιδιά και στους νέους, με βιωματικές δράσεις που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Χώρος: Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων

Δεκεμβρίου 2016

Επίσκεψη στο Ειδικό Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο 32 μαθητών Ε’ τάξης από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης. Στο πλαίσιο της Επίσκεψης έγιναν κοινές αθλητικές δραστηριότητες στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων.

2 Δεκεμβρίου 2016

Επίσκεψη στην Πόρτα Ανοιχτή 75 μαθητών Β’ Δημοτικού από τα Εκπαιδευτήρια «ΖΩΗ». Στο πλαίσιο της Επίσκεψης έγιναν κοινές δραστηριότητες με τους εξυπηρετούμενους του Ειδικού Σχολείου

16 Μαρτίου 2016

Επίσκεψη  70 μαθητών A' Λυκείου από το 3ο Λύκειο Αργυρούπολης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι μαθητές χωρισμένοι σε δυο group παρακολούθησαν προγράμματα στα εργαστήρια ενηλίκων.

18 Φεβρουαρίου 2016

Επίσκεψη  120 μαθητών Α', Β' & Γ' Γυμνασίου από τα Εκπαιδευτήρια «Γείτονα». Στο πλαίσιο της επίσκεψης έγινε ενημέρωση και δόθηκε θεατρική παράσταση με τίτλο: «Ιθάκη – Μακρύ Ταξίδι Επιστροφής».

 4 Φεβρουαρίου 2016

Επίσκεψη  200 μαθητών Α', Β' & Γ' Γυμνασίου από το Γυμνάσιο Διονύσου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης δόθηκε θεατρική παράσταση με τίτλο: «Ιθάκη – Μακρύ Ταξίδι Επιστροφής».

28 Ιανουαρίου 2016

Επίσκεψη του 1ου Γυμνασίου Γλυφάδας & 23 μαθητών Δ' τάξης από το 3ο Δημοτικό Αγίου Δημητρίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης δόθηκε θεατρική παράσταση με τίτλο: «Ο Αμάλ και οι Επισκέπτες της Νύχτας» του G.C Menotti

27 Ιανουαρίου 2016

Επίσκεψη  30 μαθητών Γ’ Γυμνασίου από τη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης έγινε ξενάγηση και οι μαθητές παρακολούθησαν προγράμματα στα εργαστήρια ενηλίκων.

 Επισκέψεις το 2015

18 Μαρτίου 2015

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Ηλιούπολης, επισκέφθηκε την Πόρτα Ανοιχτή, προκειμένου να κάνουν κοινές δράσεις με τους εξυπηρετούμενους του Εργαστηρίου Κηπουρικής.

10 Φεβρουαρίου 2015

Η Β' και η Ε΄ τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης παρακολούθησαν στην "ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ" την παράσταση με τίτλο "Βηθλεέμ και οι Επισκέπτες της Νύχτας" απο την θεατρική και χορευτική ομάδα της Καλλιτεχνικής Λέσχης με τη συνοδεία της Χορωδίας της Πόρτας Ανοιχτής.

Επισκέψεις το 2014

11 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη στην Πόρτα Ανοιχτή 26 μαθητών της Α’ Γυμνασίου του Κολεγίου Αθηνών. Στο πλαίσιο της επίσκεψης έγιναν κοινές δραστηριότητεςμεεξυπηρετούμενούς μας.

28 Νοεμβρίου 2014

Επίσκεψη 28 μαθητών της Ε’ & Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Παλαιού Φαλήρου. Οι μαθητές έκαναν κοινές δράσεις με τους μαθητές του δικού μας Σχολείου

20 Νοεμβρίου 2014

Επίσκεψη 44 μαθητών της A’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «ΖΩΗ» και 56 μαθητών της Β’ Λυκείου της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ευγένιος Ντελακρουά». Στο πλαίσιο της επίσκεψης έγινε ενημέρωση, ξενάγηση και δόθηκε θεατρική παράσταση με τίτλο: «Κάθε πράγμα στον καιρό του» από την Θεατρική – Χορευτική Ομάδα.

Δείτε και το βίντεο μας στο youtube                      

23 & 30 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη στη Πόρτα Ανοιχτή 19 μαθητών από το 2ο Λύκειο Αργυρούπολης, 67 μαθητών από το 135ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, 60 μαθητών από την Ελληνογαλλική Σχολή "Ευγένιος Ντελακρουά", 50 μαθητών από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, 40 μαθητών από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου & 70 μαθητών από το 2ο Γυμνάσιο Γλυφάδας. Στο πλαίσιο των επισκέψεων έγινε ενημέρωση για το έργο της Εταιρείας, προβολή ταινιών και επίσκεψη στις τάξεις του δικού μας σχολείου. Επίσης, δόθηκε θεατρική παράσταση απο τα μέλη της θεατρικής ομάδας της Καλλιτεχνικής Λέσχης και οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις δράσεις του καλλιτεχνικού προγράμματος ARTABILITY είδαν την ταινία "Τα γυαλιά της διαφορετικότητας" του προγράμματος "Είμαστε Ολοι Πολίτες" και συζήτησαν για τις σχέσεις των ατόμων με και χωρίς αναπηρία.

Επισκέψεις το 2013

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013.

Επίσκεψη 62 μαθητών από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης και 200 μαθητών από το 2ο Λύκειο Αργυρούπολης.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013.

Η Θεατρική ομάδα της Εταιρείας έδωσε παράσταση με τίτλο "Κάθε Πράγμα στον Καιρό του" για τους μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου στην Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής " Ευγένιος Ντελακρουά" .

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013.

Επίσκεψη στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών 140 μαθητών απο το 12ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας και 50 μαθητών απο το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης δόθηκε παράσταση με τίτλο "Ιθάκη- Μακρύ Ταξίδι Επιστροφής" απο τη θεατρική ομάδα της Εταιρείας, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων.

27 Μαρτίου 2013

Επίσκεψη στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών 42 μαθητών Ε’   Δημοτικού, από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας. Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν διάφορα παιχνίδια, δρώμενα κ.τ.λ. με τους εξυπηρετούμενους του δικού μας σχολείου.

Κατασκευές, Μουσική, Παιχνίδια  

10 Απριλίου 2013

Επίσκεψη στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών 55 μαθητών Στ’ Δημοτικού, από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας. Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν διάφορα παιχνίδια, δρώμενα κ.τ.λ. με τους εξυπηρετούμενους του δικού μας σχολείου.

Κατασκευές, Μουσική, Παιχνίδια  

14 Νοεμβρίου 2013

Η Θεατρική Ομάδα της Εταιρείας έδωσε πρωινή παράσταση με τίτλο:«Ιθάκη, Μακρύ Ταξίδι Επιστροφής» για τους μαθητές του American Community Schools of Athens, Theater at ACS Αγ. Παρασκευής 129 & Καζαντζάκη, Χαλάνδρι.

2 Δεκεμβρίου 2013

Τα εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή» σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους διοργάνωσαν πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, οι τάξεις Β΄ και Δ΄ του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου συμμετείχαν σε αγώνες επίδειξης boccia, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δ. Δημητρίου» του Δήμου Σπάτων.

Επίσκεψη στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών 25 μαθητών Α’ Λυκείου από το 5ο Λύκειο Γλυφάδας. Στα πλαίσια της επίσκεψης έγινε ενημέρωση και προβολή ταινίας.

3 Δεκεμβρίου 2013

Επίσκεψη στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών 35 μαθητών Ε’   Δημοτικού, από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού. Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν διάφορα παιχνίδια, δρώμενα κ.τ.λ. με τους εξυπηρετούμενους του δικού μας σχολείου.